torsdag 4. februar 2010

Tyrannus Hall

Hei igjen:)
Etter pinlig lang pause fra bloggingen kommer herved et nytt innlegg. I dette "comebacket" vil jeg fortelle om Tyrannus Hall - ukas høydepunkt:)

Tyrannus Hall kan sammenliknes med et internat for gutter, bortsett fra at de går på forskjellige skoler. For å få bo der må du kort sagt være gutt, student, kristen og komme fra et sted utenfor Kathmandu-dalen (alt fra den fjerneste landsbygda til en av de store turistbyene i Nepal). De 19 guttene som bor der har et trygt og kristent miljø å være i mens de studerer på ulike nivåer (college- eller universitets-nivå). Samtidig får de solid ledertrening der de blir utfordret i alt fra lede bibelgrupper til å ta ansvaret for praktiske ting på internatet.

Meg og Veronica fikk ansvaret for å ha bibelstudier der hver onsdag. Bishnu, vår gode hjelper her i Nepal, går med oss hver gang. Jeg skal ærlig innrømme at vi følte oss tålig dumme og blonde (beklager blondiner!) i begynnelsen. For det første var nepalesernes måte å holde bibelstudier på fullstending annerledes enn det vi var vandt med. For det andre kjente vi oss tålig underlegne blant 19 (19 er mange!) gutter der de fleste har langt mer kunnskap om Guds Ord enn det vi har. Men - vi tok utfordringen og tenkte vi kunne nå ihvertfall prøve, selv om vi hadde lite tro på det.
I begynnelsen var det vanskelig å få guttene til å dele noe som helst, og det var for det meste oss to som snakket i én time (én time er lenge!). Men etterhvert, etter mye prøving, feiling, lesing, forberedelser, jobbing, tenking og ikke minst samarbeid med Gud, funker faktisk bibelgruppene veldig bra. Noe som er veldig gøy! Som resultat har både jeg og Veronica lært masse. Gjennom forberedelsene, erfaringene vi har gjort oss og guttene i Tyrannus Hall har vi blitt bedre bibelgruppe-ledere, fått mange åpnebaringer av Gud og har nå mye bedre kjennskap til Hans Ord enn det vi hadde fra før av.
I tillegg til dette storkoser vi oss i Tyrannus Hall. Vi spiller volleyball, har "sharings", lovsang og bønn. Vi har blitt godt kjent med de fleste guttene, og i noen svake øyeblikk er vi nok en smule sjarmert av de óg..;)

Anyway - her er noen bilder fra plassen som som regel blir ukas høydepunkt (hvis du ser bort fra ting som at bestevenninna kommer på besøk til deg, mer om det senere..):


Tyrannus-gutta:)

Meg, Bishnu og Vero

Bibelstudie

Volleyball!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar